Harri Johannes Penttilä

Synnyin 11.4.1982 Vesilahden Narvaan, jossa vietin koko lapsuuteni ja nuoruuteni. Suvullani on ollut maatila 1860-luvulta asti, ja olen saanut kunnian jatkaa tätä perinnettä maatalousyrittäjänä vuodesta 2012 alkaen

Elelen luomutilallani tällä hetkellä tyttöystäväni kanssa, joka on rikastuttanut arkeani kahdella vahvaluonteisella mäyräkoiralla. Samalla tontilla viettävät leppoisia eläkepäiviään myös vaarini ja mummuni, joten tilan töihin on aina tarjolla kokemuksen sanelema lämmin ohjeistus ‒ pyysi sitä tai ei. Isäni ja äitinikin asuvat pellon toisella puolella, ja kuusi vuotta nuorempi pikkusiskoni löytyy viereiseltä paikkakunnalta. Perhe on lähellä ja hyvä niin.

Koulutuksestani ja työstäni

Oman sukutilan jatkaminen oli minulle selvää jo pienestä pojasta asti. Osallistuin lehmien lypsyyn ja muihin tilan töihin aina kun olin joutilaana. Ja navettaanhan mentiin, vaikka yöllinen teinimopoilu olisi lipsahtanut pitkäksi. On silti ollut etuoikeus olla aina kotonaan töissä.

Maanviljelijän urasuuntaukselle meinasi tulla mutka, kun kiinnostuin lukioiässä teatterista. Paikallisen harrastajateatterin näytelmistä saadun kokemuksen myötä lähdin toteuttamaan unelmaani ja hain Suomen Teatteriopistoon näyttelijäntyön koulutukseen. Opiskelu poiki minulle heti töitä ja pääsin parin vuoden kiinnitykselle Kouvolan teatteriin.

Vaikka teatteri veti puoleensa, hain myös agrologiaopintoihin Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Pääsin tutustumaan harjoittelujaksolla massiivisen maatilan töihin Yhdysvaltojen Etelä-Dakotassa, sekä EU:n maatalouspolitiikkaan Brysselissä.

Opintojen päätyttyä perustin vanhempieni kanssa yhteisen maatalousyhtymän ja jäin kotitilan hommiin pysyvästi. Maatilan pyöritystä tukeakseni suoritin vuonna 2015 yrittäjyyden ammattitutkinnon, ja vuonna 2016 heti perään yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Teatterikin jäi elämääni pysyvästi, sillä viime vuosina olen tehnyt rooleja niin kesäteatterissa, tv-mainoksissa, ja Yle TV2:n lastenohjelman juontajasetänä. Maatilan työt ja lavoilla elvistely kulkevatkin nykypäivänä hyvässä balanssissa ja suorastaan täydentävät toisiaan.

Luottamustehtävistä:

Kunnallispolitiikka

Kiinnostuin vaikuttamisesta isäni kautta, sillä hänellä on pitkä tausta kunnallispolitiikassa. Vaikka sitä koittaa muka kapinoida vanhempiaan vastaan, ostaa lopulta ulkomaan reissuilta samoja turistimukeja ja päätyy ajamaan jopa samalla automerkillä ja -mallilla. Näin kävi myös minulle.

Pyrin Vesilahden kunnanvaltuustoon Keskustan ehdokkaana vuonna 2012 ja pääsin heti mukaan. Kunnan asioista päättäminen on ollut mielenkiintoista sekä tuonut arvokasta kokemusta ja näkökulmaa asioihin. Sittemmin olen kasvattanut kunnallispolitiikan tittelikimaraani aluksi valtuuston varapuheenjohtajana ja nyttemmin sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

Kulttuuri

Harrastajateatteritaustani on innoittanut minut myös kulttuurivaikuttajaksi. Olen tällä hetkellä varapuheenjohtajana Suomen Nuorisoseurojen hallituksessa, jonka kautta pääsen työskentelemään valtakunnan tasolla arvokkaassa lasten ja nuorten kulttuurityössä.

”Nauru pidentää ikää”

Harrastuksistani

Esiinnyn solistina muutamassakin eri yhtyeessä. Omaa tuotantoani esittää Harri Penttilä & Maailmanvalloitus, jonka musiikillista linjaa kuvaisin iskelmälliseksi popiksi. Laulut kertovat pääosin rakkaudesta – mistäpä muustakaan.

Toinen yhtyeeni Scandinavian Hanks esittää tuttuja hittikappaleita ärhäköinä kantri/rockabilly-versiona. Kukaan ei tietääkseni ole vielä tullut valittamaan erehdyttyään luulemaan yhtyettämme erääksi toiseksi esiintyväksi miesryhmäksi. Olisi kyllä tragedia sille pikkujouluporukalle.

Kolmantena bändinä esiintyy Rokkikone, jonka paino on rockahtavammassa musiikissa. Kokoonpanot ovat kaikki piristävän erilaisia ja edustavat laajaa musiikkimakuani melko hyvin.

Haluatko olla yhteydessä?

Lähetä viesti helposti alla olevalla lomakkeella.